6 aug 2010

Recept van de week

Nasi Nuli

Ingrediënten



6 kopjes rijst. 1/2 pnd middelgrote garnalen
1/2 pnd speklappen(zonder zwoerd)
165 ml klappermelk
3 stukjes sereh
1 grote ui
3 pitten knoflook - zout - zwarte peper - boter -vetsjin.


Voorbereiding


Rijst wassen en daarna in ruim water afkoken tot dat deze gaar is Garnalen wassen en laten uitlekken. De speklappen in reepjes snijden.


Bereidingswijze


1/ Boter in een wokpan laten smelten
2/ Uien en knoflook fijn snijden daarna samen lichtelijk aanbakken.
3/ Doe daarna de garnalen en de speklapjes erin, en meng dit goed door elkaar.
4/ Voeg daarna de klappermelk en sereh aan toe.
5/ Breng het geheel op smaak met zout/peper en vetsjin, en laat het geheel gedurende een halfuurtje langzaam sudderen.
6/ Voeg het geheel daarna bij de rijst, en roer alles door mekaar.
7/ Nadat het gerecht klaar is gestoomd, kunt U t nogmaals op smaak brengen.


Selamat makan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten