25 aug 2010

Dal Aur Alu (Indiaas gerecht van linzen en aardappelen)

Ingredienten:
200 gram Gele of rode linzen
2 grote geschilde aardappelen
2 grote tomaten
zout, olie of ghee, cayenne peper, curcuma , garam masala en suiker

Bereidingswijze:
1/ Breng de linzen met zout en het water aan de kook en kook het in 30 minuten gaar.
2/ Verwarm de olie(ghee) en voeg de aardappel stukjes, zout , cayennepeper en curcuma er aan toe. Roer alles goed door elkaar en doe dan pas de stukken tomaat er bij.
3/ Breng het gehele mengsel al roerend aan de kook en doe de garam masala en de suiker erbij. draai het vuur laag en laat het zachtjes sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
4/ Meng het mengsel van de linzen erdoorheen en kook het nog 10 minuten tot alles door en door verhit is.
5/ Mocht het geheel iets te dik zijn kan je het afslappen met water en verder op smaak brengen met wat zout en cajenne peper.

Bron: India de keuken van 1001 smaken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten